Palvelut

Kanta-asiakkuus

Kanta-asiakkaanamme saat kuukausittain vaihtuvat tarjoustuotteet kanta-asiakashintaan. Kanta-asiakkaaksi liittyminen on helppoa: täytät meillä asioidessasi kanta-asiakaslomakkeen, saat kanta-asiakasedut heti käyttöösi. Kela-korttisi toimii kanta-asiakaskorttina. Tervetuloa apteekkiimme!

Lääkevalmistus

Meillä on varastossa tavallisimpia sopimusvalmistuksena tehtäviä ex tempore- valmisteita, kuten lääkevoiteita, -seoksia ja tabletteja.  Tilaamme muut valmistettavat lääkkeet yhteistyökumppaneiltamme. Kysy lisää apteekistamme!

Lääkejätteet

Meille voit tuoda hävitykseen vanhentuneet tai muuten tarpeettomat lääkkeesi. Lääkejäte on aina vaarallista jätettä, joka tulee hävittää asianmukaisesti. Sekajätteeseen tai viemäriin lääkkeitä ei tule laittaa.

Tarkista kodin ja mökin lääkekaapin sisältö säännöllisesti. Poista vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet kaapista. Poista reseptilääkkeistä annosohjeliput tietosuojasyistä.

Apteekkiin palautettavan lääkejätteen lajittelu:

  • Tabletit ja kapselit poistetaan ulkopakkauksista (purkit ja pahvit) ja pakataan irrallisina läpinäkyvään muovipussiin. Tabletteja tai kapseleita sisältävät läpipainoliuskat voi pakata samaan pussiin sellaisenaan.
  • Nestemäiset lääkkeet, voiteet ja aerosolit palautetaan omissa pakkauksissaan.
  • Jodipitoiset lääkkeet ja elohopeakuumemittarit palautetaan muusta lääkejätteestä erillään. Digitaaliset kuumemittarit ovat pienelektroniikkaromua eikä niitä palauteta apteekkiin lääkejätteen mukana.
  • Ruiskut ja neulat palautetaan lääkejätteistä erillään, läpäisemättömään pakkaukseen pakattuna. Esimerkiksi muovipullo tai lasipurkki sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

Apua lajitteluun saat myös henkilökunnaltamme. Tutustu lääkkeiden hävitysohjeisiin sivuilla www.fimea.fi

Omakantapalvelu

Omakantapalvelussa voit tarkastella reseptejäsi ja myös uusia terveysasemalta kirjoitetut reseptit veloituksetta.

Reseptien uusinta

Lähetämme uusimispyynnöt terveysasemille puolestasi ja hoidamme yksityislääkäreiden reseptien uusinnat puhelimitse palvelumaksua vastaan.

Annosjakelu

Meidän kauttamme sinulla on mahdollisuus saada lääkkeesi koneellisesti annosjaeltuna. Annosjaeltuna saat lääkkeesi kerta-annospusseihin pakattuna. Kysy lisätietoa apteekistamme!

Yhdyshenkilötoiminta

Astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt auttavat sinua sairauksiisi liittyvien kysymysten kanssa.

Liikkujan apteekki

Olemme mukana Liikkujan apteekki -projektissa. Meiltä löytyy kaikenikäisille tietoa arjen liikunnasta ja painonhallinnasta ja neuvoja terveellisten elämäntapojen hallintaan.

Hyödyllistä terveystietoa

Alla olevilta sivuilta löydät hyödyllistä tietoa Kela-korvauksista, lääkkeistä, sairauksista ja muista terveyteen liittyvistä asioista.

• Omakantapalvelussa e-reseptitietojen tarkistus (www.kanta.fi)
• Kela-korvaukset (www.kela.fi)
• Rokotustietoa (www.rokote.fi)
• Kielletyt aineet urheilussa (www.antidoping.fi)
• Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (www.fimea.fi)
• Terveyden- ja Hyvinvoinnin laitos (www.thl.fi)
• Apteekkariliiton verkkopalvelu apteekkien asiakkaille (www.apteekki.fi)